10 tips voor een gezonde en gelukkige zwangerschap

Om een goede zwangerschap te hebben, kun je niet alleen naar je lichamelijke gezondheid kijken. Gezond blijven is op deze momenten van fundamenteel belang, maar je moet mentaal kalm, voorbereid en gelukkig zijn. Dus, hier zijn 10 geheimen voor een mamaverzorging en een gelukkige zwangerschap waarin lichaam en geest in harmonie zijn om een nieuw gezinslid te verwelkomen.

Eet en drink gezond tijdens de zwangerschap

Het dieet moet gevarieerd en uitgebalanceerd zijn. Het belangrijkste is om voedsel te eten dat rijk is aan voedingsstoffen en vitamines zoals foliumzuur, ijzer, calcium en jodium, geen vet. U moet uw dieet diversifiëren op basis van groenten, fruit, granen, zuivelproducten en peulvruchten, en niet te vergeten de dagelijkse bijdrage van vlees- en viseiwitten.

Een gezond dieet omvat een goede hydratatie. Het is essentieel om voldoende water en melk te drinken om ons van calcium te voorzien. We kunnen ook natuurlijke sappen consumeren zonder suiker. Laten we natuurlijk alcohol en koffie vergeten.

Neem aanbevolen vitaminesupplementen.

Als aanvulling op een gezond dieet zal uw arts specifieke vitaminesupplementen aanbevelen die foliumzuur bevatten, samen met andere vitamine- en mineralensupplementen die gunstig zijn voor het beheersen van uw zwangerschap, zoals ijzer, jodium en calcium. , het vermijden van defecten die complicaties kunnen veroorzaken voor zowel de baby als de moeder.

sporten tijdens de zwangerschap

Voor ons welzijn en ideale gewichtstoename is het van fundamenteel belang om fysieke oefeningen uit te voeren die zijn afgestemd op onze conditie. Of het nu gaat om zwemmen, yoga, wandelen, Pilates…

Door middel van matige en langdurige lichaamsbeweging verbeteren we onze cardiovasculaire en spierconditie en helpen we onze houding te corrigeren. Dit alles geeft zwangere vrouwen een betere algehele fysieke conditie en stelt hen in staat om met minder risico zwangerschap en bevalling aan te gaan.

ga naar een dokter

Bezoek uw gynaecoloog regelmatig om deze tests te laten doen en om passende prenatale zorg te krijgen. Zo kunnen we de gezondheid van zowel de baby als onszelf monitoren, al onze twijfels en angsten overleggen met een specialist en praten over het geboorteplan. Een prenataal onderzoek geeft ons gemoedsrust en helpt ons “dichter bij” de baby te komen, en een echografie geeft ons de eerste beelden ter herinnering.

geschikte kleding dragen

We moeten comfortabele kleding dragen (inclusief schoenen) die past bij de toename in gewicht en omvang die we ervaren. Dit verbetert de bloedcirculatie, maakt uw bewegingen nauwkeurig en niet geforceerd en houdt uw huid gezond. Gelukkig gaat zwangerschap niet alleen over kleden als een aardappelzak, want zwangerschap is niet langer uit de mode en veel winkels verkopen prachtige pre-mama-kleding. Hakken kunnen wachten, maar je comfortabel en mooi voelen met een mooie “wrap” bevordert het psychologische welzijn, wat belangrijk is in deze tijd.

Ons hart verwennen tijdens de zwangerschap

Als u tijd besteedt aan het verzorgen van uw lichaam, moet u ook tijd vrijmaken voor rust en het verzorgen van uw geest. Niet alleen is het lichaam kwetsbaarder tijdens de zwangerschap. Vind een gevoel van kalmte en doe thuis wat ontspanningsoefeningen waardoor je je beter gaat voelen. We hoeven niet te parkeren voor activiteiten zoals films kijken, lezen, uitstapjes buiten de stad, knutselen…

zorg voor onze huid

Tijdens de zwangerschap is het essentieel om zonnebrandcrème aan te brengen om huidvlekken en brandwonden te voorkomen. Door de werking van hormonen ondergaat de huid van zwangere vrouwen veranderingen zoals hyperpigmentatie. Het is ook belangrijk om de laatste maanden, wanneer de huid in een zeer snel tempo uitrekt, extra voorzichtig te zijn met anti-remmende crèmes om de vorming van deze littekens te voorkomen wanneer de huid uitrekt.

Je lichaam hydrateren na een bad of douche kan je helpen even te ontspannen. Een zachte massage na het sporten zal je beter doen voelen. Natuurlijk moet externe hydratatie worden aangevuld met interne hydratatie, die voldoende vocht verbruikt, zoals al vermeld in het voedingsgedeelte. Alles gecombineerd zal ons welzijn vergroten door ons voorzichtiger en mooier te voelen.

goede rust tijdens de zwangerschap

De slaap en rust die ons lichaam van ons verlangt is erg belangrijk. Vermoeidheid en slaperigheid behoren tot de eerste symptomen van zwangerschap en kunnen u vanaf het eerste moment vergezellen en hopelijk verdwijnen. Aan het einde van je zwangerschap zul je je waarschijnlijk weer erg moe en slaperig voelen. Dat is wat het lichaam nodig heeft, en we moeten ernaar luisteren terwijl we zoveel mogelijk rusten, in gedachten houdend dat matige lichaamsbeweging ons helpt beter te rusten en te slapen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *