Het gevoel krijgen van Escape Games

De spanning wordt opgebouwd als je merkt dat je gevangen zit in een virtuele kamer. Je kijkt een paar keer rond op zoek naar aanwijzingen, en vraagt ​​je af of er een uitweg is. Klinkt als een van de films in de Friday the 13-saga, waarin Jason net buiten de cabine staat en je wanhopig op zoek bent naar een uitweg uit de situatie. Dit is echter eigenlijk geen segment van een film, maar een deel van de plot binnen het nieuwe online gamegenre van outdoor escape room. Escape-games zijn slechts het voorspel van de volgende generatie arcade-games, waarbij spelers zich in een virtuele realiteit kunnen storten, waarin ze de spanning kunnen begrijpen die te maken heeft met de setting waarin het spel wordt gespeeld.

Het genre van ontsnappingsspellen is de nieuwste vorm van gratis arcadespellen die beschikbaar zijn op internet. Gratis arcadespelwebsites bieden deze spellen in een toenemend aantal variaties aan. Ze zijn gemaakt in het flash-platform en hebben een eenvoudig gebruik van bedieningselementen die normaal gesproken de pijltoetsen op uw toetsenbord bevatten en een rechtermuisknop om objecten te identificeren. In de standaardplot begint de speler in een besloten ruimte. De omgeving zal een aantal objecten bevatten, zoals verborgen sleutels en gesloten deuren. Het doel van het spel is om rond te kijken naar aanwijzingen die zullen leiden tot de ontsnapping uit je huidige opsluiting. De meeste aanwijzingen zijn echter verborgen en soms beschermd door het gebruik van een puzzel die de speler moet oplossen voordat hij toegang krijgt tot het object.

Naarmate je verder komt en meer online ontsnappingsspellen voor kamers krijgt, zul je een grote verscheidenheid aan vergelijkbare spellen opmerken met een grote diversiteit aan grafische details, thema’s en moeilijkheidsgraden. Deze spellen zijn zo populair geworden; een aantal titels is ook beschikbaar voor de xbox en enkele andere consoles. Deze bieden veel meer gedetailleerde graphics, gebruikersinterface en een aanzienlijk complexere plot. De meeste spelers zullen het vrij gemakkelijk vinden om de eerste paar niveaus te voltooien, maar naarmate het spel vordert, zal ook de uitdaging voor de speler toenemen. Puzzels zullen moeilijker op te lossen zijn en aanwijzingen zullen een stuk moeilijker te vinden zijn.

Voor fans van ontsnappingsspellen die het online willen proberen, is het spel helemaal gratis. Omdat ze op het flash-platform draaien, laden ze snel en gebruiken ze een eenvoudige spelbesturingsinterface. Het enige wat je nodig hebt is een internetverbinding, een toetsenbord en een muis, en je kunt aan de slag. Een simpele zoekopdracht op Google naar de term zal meer dan een miljoen resultaten opleveren. Zoekresultaten zouden een groot aantal websites bevatten die deze games hosten, evenals directe links naar de games zelf.

Escape-games voor kamers zijn relatief nieuw en gaan terug tot game-releases in Japan rond 1994. Sindsdien is het genre steeds populairder geworden en verschijnt het online en in gameconsoles in verschillende vormen en smaken. Als je denkt dat je de spanning aankan, probeer dan een online escape room en betreed vandaag nog de toekomst van game-entertainment via virtual reality.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *